Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

Αντισυνταγματικές και κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζήτησε σήμερα από το ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ, να κριθούν οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε να κριθούν παράνομες οι αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκαν κατ' επιταγήν νόμου του 2015 του οποίου η εφαρμογή οδηγεί σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, ενώ επιπλέον δεν υπήρξε μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αριθμός εκείνων που θίγονται από την επίμαχη ρύθμιση.

Η ΑΔΕΔΥ ακόμη υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη, αλλά και η αρχή της ισότητας. Υπενθυμίζεται ότι με τον επίμαχο νόμο αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Η απόφαση του Α' τμήματος του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!