Μανουέλ Βαλς: Προτιμώ τη Χίλαρι, ο κόσμος απέρριψε τον Τραμπ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την υποστήριξη της κυβέρνησής του στη Χίλαρι Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Καναδά, ο Βαλς είπε ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών εκλογών με τον Καναδό ομόλογό του, τον Τζάστιν Τριντό. Αν και δεν αποκάλυψε τις απόψεις του Τριντό, ήταν κατηγορηματικός στο ποιον προτιμά για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ: την Χίλαρι Κλίντον.

Μιλώντας στα γαλλικά, ο Βαλς είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «εξελέγη από τον κόσμο» ενώ ο Τραμπ «απορρίφθηκε από τον κόσμο».

Για τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε βάρος του Τραμπ περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών, ο Τριντό, που αυτοχαρακτηρίζεται φεμινιστής, είπε ότι ο ίδιος «σε όλη του τη ζωή» έχει 
τηρήσει σαφή και ξεκάθαρη στάση σχετικά με τέτοια θέματα.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα μεταβούν αργότερα στο Μόντρεαλ για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουγιάρ, με τον οποίο θα συζητήσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τριντό είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. «Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να υπογράψει αυτή τη συμφωνία, αυτό θα στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα όχι μόνο στους Ευρωπαίους αλλά σε όλον τον κόσμο ότι η Ευρώπη επιλέγει ένα μονοπάτι που δεν είναι παραγωγικό, ούτε για τους πολίτες της, ούτε για τον κόσμο» είπε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!