Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή αναβαθμίζει την προστασία των εξωτερικών συνόρων

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή αναβαθμίζει την προστασία και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από τα εγκαίνια του νέου αυτού Οργανισμού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβραμόπουλος, η Πέμπτη είναι μία σημαντική ημέρα για την Ευρώπη και προσωπικά για τον ίδιο, καθώς η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ήταν προσωπική του προτεραιότητα «ώστε να ενισχύσουμε τον αγώνα που δίνει επί χρόνια η Ελληνική Συνοριοακτοφυλακή», όπως είπε.

«Αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε ενωμένοι ως Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος μετανάστευσης συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη κάνει πράξη τις αρχές της αλληλεγγύης και της ευθύνης μεταξύ των Κρατών - Μελών και της Ένωσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!