Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει να... ζει χωρίς τον Διαμαντίδη

Σε λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μια νέα προσπάθεια. Μια εντελώς διαφορετική προσπάθεια, σε σχέση με τα προηγούνενα χρόνια. Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να μπουν στη νέα και άκρως απαιτητική Ευρωλίγκα με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και πολλές -και σημαντικές- αλλαγές στο ρόστερ τους, κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας (21:15). Μ'εσα σ' όλα, μετρούν και την πιο σημαντική απώλεια απ' όλες, αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη...

Το να πει κάποιος το πόσο θα λείψει ο φυσικός ηγέτης του «τριφυλλιού» φέτος είναι -μάλλον- περιττό. Ο Παναθηναϊκός περιστρεφόταν και εξαρτιόταν τα τελευταία χρόνια γύρω από τις ορέξεις του «3D». Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, όπου ακόμα κανείς δεν έχει κατανοήσει πλήρως το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. 

Η παρουσία του Διαμαντίδη ήταν πάρα πολύ σημαντική, τόσο για το αγωνιστικό, όσο και για το εξωαγωνιστικό κομμάτι του «τριφυλλιού». Ο πολύπειρος γκαρντ κρατούσε ισορροπίες, έδινε τον τόνο που θα ακολουθούσε η ομάδα σε κάθε παιχνίδι, ενω΄δεν άφηνε κανέναν να εφησυχάζει, έπειτα από κάποια μεγάλη νίκη. Επιπλέον, ήταν ο παίκτης που μπορούσε να... εμπνεύσει τους συμπαίκτες του να παίξουν -και- γι αυτόν και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Και αυτό, αναμένεται να είναι το μεγάλο στοίχημα του φετινού Παναθηναϊκού. Πέραν, λοιπόν, της πιότητάς του, η οποία δεν αμφισβητείτε, ο Διαμαντίης θα λείψει και ως... οντότητα στα αποδυτηρία του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν.

Να βρει, δηλαδή, έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει τη... δουλειά του «3D» και να κρατάει τις ισορροπίες εντός των αποδυτηριίων!

Η ευθύνη πάνω τους...

Με τα νέα δεδομένα η ευθύνη πέφτει πάνω σε δύο παίκτες. Οι Γιάννης Μπουρούσης και Νικ Καλάθης είναι οι παίκτες που θα πρέπει να σηκώσουν, από νωρίς, το... φορτίο. Είναι οι δύο πιο ισχυρές προσωπικότητες εντός των αποδυτηρίων και θα πρέπει, με τον τρόπο τους, να καλύψουν το -μεγάλο- κενό που υπάρχει στα πράσινα αποδυτήρια.

Σε αυτούς τους δύο, άλλωστε, επένδυσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και σε αυτό το κομμάτι και περιμένει να καλυφθεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, η απουσία του «3D». Το εάν θα τα καταφέρουν θα το δείξει ο χρόνος, όμως την ίδια ώρα άπαντες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι το έργο τους.

Όπως και να'χει, οι «πράσινοι» έχουν μπει σε μια νέα, εντελώς διαφορετική και ασυνήθιστοι, γι αυτούς, εποχή, καθώς πρέπει να αρχίσου να... ζουν δίχως τον Διαμαντίδη. Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις θα είναι μαι πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί το πόσο έχουν κάνει αυτό το βήμα και δεν αποκλείεται η εμφάνιση αυτή να αποτελέσει τον... πιλότο ενόψει συνέχειας.

Χρήστος Τσάλτας


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!