Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, έξι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων πέντε Αλβανοί, ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών, και μία 20χρονη Ελληνίδα. Παράλληλα, αναζητείται μία 42χρονη συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από την έρευνα της αστυνομίας σε οικίες, χώρους και οχήματα στην Κυψέλη και τον Νέο Κόσμον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 26 κιλών και 733 γραμμαρίων, ένα περίστροφο με γεμιστήρα και 14 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 23.267 ευρώ και δύο αυτοκίνητα.

Παράλληλα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και τον Νέο Κόσμο, τα οποία χρησιμοποιούσε η σπείρα για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς, πολλά εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη "κρατικό είδος", μεγάλης χρηματικής αξίας. Επίσης, βρέθηκαν σφραγίδες ιατρών, βεβαιώσεις και ιατρικά πιστοποιητικά, προσφραγισμένα από νοσοκομειακά ιδρύματα με ασυμπλήρωτα στοιχεία ασθενών. Διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών προμήθειας και κατοχής, από μέλη της σπείρας, των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!