Μπορούν οι Λατίνοι καλλιτέχνες να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών;

Αν και δεν έχει οργανωθεί κάποιο "κίνημα" καλλιτεχνών ενάντια στην υποψηφιότητα Τραμπ, αναλυτές παρατηρούν την πιο ενεργή δραστηριοποήση καλλιτεχνών που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη συγκεκριμένη μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας. Κι αν ακόμη δεν έχουν εκφραστεί όλοι τους υπέρ της Δημοκρατικής υποψηφίου, της Χίλαρι Κλίντον, έχουν κάνει σαφέστατη την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο εκλογής Τραμπ.

"Είμαι μαζί της" είχε τουιτάρει πριν από δύο εβδομάδες ο Ricky Martin υποστηρίζοντας ανοιχτά την Χίλαρι Κλίντον. Το μήνυμα του τραγουδιστή είναι απλώς το τελευταίο από μια σειρά δηλώσεων για το ζήτημα των προεδρικών εκλογών. "Η κοινωνία των ισπανόφωνων πρέπει να προσέλθει να ψηφίσει" δήλωνε ήδη από το Δεκέμβρη του 2015 ο τραγουδιστής και πρόσθετε: "Έχουμε θορυβηθεί στη σκέψη του τι μπορεί να γίνει αυτός ο κόσμος, αν κάποιος σαν τον Ντόναλντ Τραμπ φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο".

I'm with her. So with her. #imwithher RT @HillaryClinton:https://t.co/CxZVE9mMxT

Ο Martin που είναι Αμερικανός πολίτης επηρεάζει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του πολλούς Αμερικανούς με λατινική καταγωγή. Εκτός από αυτό, μέχρι σήμερα έχουν πάρει θέση αρκετοί εκπρόσωποι της λεγόμενης Latin σκηνής.

Το ροκ συγκρότημα των Maná, δια του frontman τους παίρνει ξεκάθαρα θέση εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. "Οι άνθρωποι πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα δια της ψήφου τους" ανέφερε ο Fher Olvera, τραγουδιστής των Maná. "Πόσο σε πονάμε [Τραμπ]; Ψηφίστε, ψηφίστε, ψηφίστε!" συμπλήρωσε.

Αλλά και o Vicente Fernandez, τοποθετήθηκε εν όψει των εκλογών, ενώ το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίλο "El Corrido de Hillary Clinton". Εμβληματική προσωπικότητα στη εν λόγω μουσική σκηνή, ο Fernandez καταφέρθηκε εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίους, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, για τα δεκάδες υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια προς Μεξικανούς μετανάστες και απευθυνόμενος στην Κλίντον είπε: "Είμαι εδώ για να σας ζητήσω, όταν πάρετε την προεδρία, να μην ξεχάσετε τα αδέρφια μας στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική".

 

Ο Marc Antony από την πλευρά του είχε φροντίσει να δηλώσει την προτίμησή του, σηκώνοντας την υποψήφια των Δημοκρατικών στη σκηνή μαζί του, το 2015 κατά τη διάρκεια συναυλίας. Φήμες, θέλουν τον καλλιτέχνη να οργανώνει μια συναυλία ως τις 8 Νοεμβρίου για να στηρίξει την Κλίντον.

"Οι καλλιτέχνες επηρεάζουν καταλυτικά, ειδικά χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης" αναφέρει ο δημοσιογράφος Jorge Ramos. Ο δημοσιογράφος μάλιστα είχε διαπληκτιστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε προσωπικό επίπεδο, με τον τελευταίο να τον "πετάει έξω" από συνέντευξη Τύπου τον Αύγουστο του 2015.  Ο δημοσιογράφος θέλησε να ρωτήσει τον εκατομμυριούχο σχετικά με τις αναφορές του για την μετανάστευση, το περίφημο τείχος με το Μεξικό.

Δείτε το περιστατικό στο βίντεο που ακολουθεί:

 

ΠΗΓΗ BILLBOARD

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!