Τοποθετήθηκαν οριοδείκτες στη Μακρυγιάννη, διαγραμμίστηκαν οι διαβάσεις στα σχολεία Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας



Τοποθετήθηκαν οριοδείκτες στη Μακρυγιάννη,
διαγραμμίστηκαν οι  διαβάσεις στα σχολεία Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας

Ο Δήμος Παύλου Μελά πραγματοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας.
Στα πλαίσιο του έργου AΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2015 σε Ευκαρπία, Πολίχνη, Σταυρούπολη (χρηματοδότηση: ΣΑΤΑ), τοποθετήθηκαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, οριοδείκτες (πλαστικά κολωνάκια)ανάμεσα στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας της κεντρικής οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη στην Άνω Ηλιούπολη, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας, έτσι ώστε να αποτρέπεται το παρκάρισμα στις άκρες του δρόμου, να ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία των οχημάτων και να επιτευχθεί η ασφαλής κίνηση των πεζών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παύλου Μελά.
Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία μετά από επιτόπιες επισκέψεις και συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, προχώρησε σε διαγραμμίσεις των διαβάσεων που βρίσκονται κοντά στα σχολικά συγκροτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην Ευκαρπία, συνεχίζονται στην Σταυρούπολη με τη διαγράμμιση στην οδό Αμπελοκήπων, ενώ στην Πολίχνη (διαβάσεις της οδού Αγνώστου Στρατιώτη και των Μετεώρων), οι παρεμβάσεις του Δήμου θα ολοκληρωθούν στις 21 Οκτωβρίου.
Τα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης ή οριοδείκτες, είναι κατασκευασμένα από πλαστικό μεγάλης αντοχής και ευκαμψίας ώστε και τα κολωνάκια να μην καταστρέφονται εύκολα αλλά και να μην προκαλούν ζημιά στα οχήματα που θα τα αγνοήσουν.
Τοποθετούνται συνήθως σε δρόμους για να διαχωρίσουν λωρίδες, να αποκλείσουν ή να οριοθετήσουν κάποιο σημείο του δρόμου (ειδικά σε στροφές όπου δεν πρέπει να επιτρέπεται το παρκάρισμα) και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Επίσης, τα κολωνάκια χρησιμοποιούνται για να οριοθετήσουν την είσοδο σε έναν χώρο στάθμευσης ώστε να μην κλείνεται από αυτοκίνητα που παρκάρουν υπερβολικά κοντά σε αυτή.
Επειδή τα κολωνάκια σήμανσης είναι ελαφρά και εύκαμπτα δεν προκαλούν εύκολα ζημιές σε κάποιο όχημα που θα τα πατήσει ή θα περάσει από πάνω τους, οπότε δεν δημιουργούν κινδύνους για την κυκλοφορία. Επίσης έχουν αρκετή αντοχή και ελαστικότητα ώστε να μην αχρηστεύονται εύκολα σε τέτοια περίπτωση αλλά να επανέρχονται στην αρχική τους θέση και σχήμα. Επιπλέον, τα πλαστικά κολωνάκια είναι πρακτικά ακίνδυνα για πεζούς, ποδηλάτες και δικυκλιστές.
Εγκαθίστανται μόνιμα στο οδόστρωμα, πεζοδρόμιο ή δάπεδο με βύσματα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και αντέχουν σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες κρύου ή ζέστης και έκθεση στον ήλιο.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Πάντση και τον εντεταλμένο για θέματα  καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης Νίκο Παυλίδη και εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!