Τουσκ: Ευπρόσδεκτη η σαφήνεια των δηλώσεων Μέι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι οι σημερινές δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας σχετικά με το χρόνο έναρξης των διαπραγματεύσεων για την βρετανική αποχώρηση από την Ε.Ε., προσέφεραν μια «ευπρόσδεκτη σαφήνεια» στην κατάσταση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει μία διετή διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε., στα τέλη Μαρτίου του 2017.

Ο Τουσκ, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα συμμετέχουν στη διαδικασία διαφύλαξης των συμφερόντων τους από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί επισήμως το Άρθρο 50.

Μέι: Δεν θα υπάρξει ξαφνική, μονομερής αποχώρηση 

H Τερέζα Μέι τόνισε στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος σήμερα το απόγευμα ότι δε θα υπάρξει ξαφνική, μονομερής αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. (Brexit), ενώ δήλωσε ότι το Brexit σημαίνει Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε μια βρετανική αποχώρηση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις νομικές προβλέψεις τόσο στη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!