Ιερώνυμος: «Την πατρίδα και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα εξαπέλυσε σε ομιλία του από τη Λιβαδειά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος εμμέσως στο ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε αιχμές για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η Εκκλησία λέγοντας: «Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».

 

Μιλώντας για την κρίση και την ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Ιερώνυμος αναρωτήθηκε μήπως έχει έρθει η εποχή που η ελληνική κοινωνία δεν θα στηρίζει πλέον κόμματα, αλλά πρόσωπα: «Είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε. = Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

 

Στη συνέχεια μίλησε και για το προσφυγικό, καλώντας τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται δίχως δική τους ευθύνη.

 

Το βίντεο με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:

 


Επίθεση Ιερώνυμου στη κυβέρνηση από τη Λιβαδειά από LAMIASTARGR


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!