«Αναταράξεις» από το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Σε πλήρη ανατροπή των πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα οδηγήσουν οι 24ωρες απεργίες που ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά προχθές το βράδυ στη Βουλή, για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση - εξώδικη προαναγγελία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προς τον διοικητή, της ΥΠΑ και τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών, Οικονομικών, Εσωτερικών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ζητώντας την άμεση απόσυρση αλλά και την τροποποίηση άρθρων του νομοσχεδίου.

Παράλληλα και σήμερα η Olympic Air προχωρεί σε νέες ακυρώσεις σε οκτώ σκέλη πτήσεων λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει από την Τρίτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ και θα διαρκέσει έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. «Η κυβέρνηση θέτει οριστικά τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ελληνικού εναέριου χώρου», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΥΠΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι με το παρόν νομοθέτημα η χώρα μας συνεχίζει να διατηρεί υπό κρατικό έλεγχο, τόσο την αεροναυτιλία, όσο και τη διαχείριση των 25 περιφερειακών αεροδρομίων, και είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας της χώρας μας, όσο και η διαχείριση των υπόλοιπων αεροδρομίων, συνεχίζει, όπως και σήμερα, να ασκείται από μία αμιγώς δημόσια υπηρεσία.

Τόνισε, δε, ότι με το νομοσχέδιο ανατρέπεται το καθεστώς κακοδιαχείρισης και εξασφαλίζονται πόροι τόσο για τη λειτουργία των αεροδρομίων, όσο και για τον εκσυγχρονισμό της αεροναυτιλίας. Επίσης επισήμανε ότι προχωρεί η σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή, και συνεπώς, επί της ουσίας, θα έχουμε δύο δημόσιες κρατικές υπηρεσίες. Για το προαναφερόμενο είπε, μάλιστα, ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι ήταν απογοητευτική. Τόνισε, δε, ότι ήταν σε τέτοιο βαθμό η υποστελέχωση της ΥΠΑ, που υπήρχαν αιτήματα από υπηρεσίες άλλων χωρών να αναλάβουν τον έλεγχο τμήματος ή και όλου του FIR Αθηνών ή να συνδράμουν με την παροχή ξένων ελεγκτών τις υπηρεσίες της, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρχαν.

Μαρία Μόσχου


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!