Ειρήνη Μίτσιου: Λίγα λόγια για το Ωραιόκαστρο, λόγω της συνεχούς και μεθοδευμένης προσπάθειας στοχοποίησής του


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.....


Με αφορμή το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ALPHA την Κυριακή 2/10/16 όπου έγινε ακόμα μια αρνητική αναφορά στο Ωραιόκαστρο, γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς και μεθοδευμένης προσπάθειας στοχοποίησης του Ωραιοκάστρου και των κατοίκων του από τα κυβερνητικά Μ.Μ.Ε. Με επικοινωνιακές τακτικές γκαιμπελισμού επιχειρείται η συκοφάντηση του τόπου μας σαν ρατσιστική και ξενοφοβική κοινωνία. Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Τα πραγματικά μετρήσιμα δεδομένα πιστοποιούν ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου υπήρξε προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, δίνοντάς του πρωτιά και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογή δύο βουλευτικών εδρών στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στο πρόσφατο παρελθόν η κοινωνία του Ωραιοκάστρου πρωτοστάτησε στο Κίνημα Ενάντια στα Χαράτσια, στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, σε κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, συγκέντρωσης τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων για ευπαθείς ομάδες, κλπ. Με το ξέσπασμα των προσφυγικών ροών πλαισίωσαν με προθυμία πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και της εκκλησίας Ωραιοκάστρου, για συγκέντρωση και αποστολή τροφίμων κι ενδυμάτων για τους Σύριους πρόσφυγες. Για όλα αυτά υπάρχουν ντοκουμέντα και δεν παραγράφονται.
Η αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από πλευράς δομών εξουσίας, κυβέρνησης, κράτους και ενημέρωσης, φορτώνεται τώρα στους πολίτες που διαφωνούν με τους λανθασμένους χειρισμούς. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος μετάθεσης ευθυνών από ανεύθυνους πολιτικούς διαχειριστές στους εξαπατημένους ψηφοφόρους τους. Επίσης, είναι ένας τρόπος εκφοβισμού του λαού από την κυβέρνηση και -δυστυχώς- όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση υπάρχει καθεστώς τυραννίας.
 

Ειρήνη Μήτσιου, πρώην Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!