Κριτική ΗΠΑ στην αντιαμερικανική ρητορική του προέδρου των Φιλιππίνων Ντουτέρτε

Για πλήρη αντίθεση ανάμεσα στις θερμές σχέσεις των λαών των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων και στην αντιαμερικανική ρητορική του νέου προέδρου των δεύτερων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έκανε λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη παράδοση συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, έχει αναπτύξει μία εμπρηστική ρητορική με σκληρές ύβρεις κατά τόσο των ΗΠΑ και του προέδρου τους, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και κατά της Ε.Ε..

Έχει απειλήσει ακόμη να εκδιώξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από το έδαφος της χώρας του, ενώ επιδιώκει στενότερες σχέσεις σε επίπεδο γεωπολιτικής με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο κ. Ντουτέρτε εμφανίζεται ως κεντροαριστερός - αριστερός, ωστόσο επικρίνεται σφοδρά για την εκστρατεία δολοφονιών εμπλεκομένων στο εμπόριο και στη χρήση ναρκωτικών, χωρίς δίκη, από αποσπάσματα τόσο της αστυνομίας όσο και παρακρατικών.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα ήταν ευτυχής εάν εξολόθρευε τρία εκατομμύρια τοξικομανείς.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!