Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Eυθύμιος Λέκκας στο star.gr: «Έχει να γίνει σεισμός στα Ιωάννινα από τον 17ο αιώνα»

​Για το σεισμό αλλά και τη μετασεισμική δραστηριότητα που ανησυχεί τους κατοίκους των Ιωαννίνων μίλησε στο star.gr, o ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Eυθύμιος Λέκκας.

175780.jpg
Ο κ.Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα Ιωάννινα, δήλωσε: «Έχουμε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Είναι πάρα πολλοί και έντονοι οι σεισμοί», και συμφώνησε πως δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε συχνά. Ωστόσο, εξήγησε στο star.gr, ότι ο κάθε σεισμός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και γνωρίσματα που εξαρτώνται από πλήθος παραμέτρων.

01B856F9CCC54E1CA7E27E7349BA5061.jpg
Ο καθηγητής Γεωολογίας επισήμανε πως «το ευχάριστο είναι ότι οι επιπτώσεις στο δομημένο περιβάλλον είναι ελάχιστες» και απέδωσε τις μικρές υλικές ζημιές, αφενός στις γερές κατασκευές των σπιτιών στα Ιωάννινα αλλά και στην όχι τόσο μεγάλη ένταση του σεισμού. 

175779.jpg
«Σταδιακά η σεισμική δραστηριότητα εκτονώνεται και μετά από δύο 24ωρα θα μπορέσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε την πορεία του» τόνισε.

175778.jpg
Τέλος, σε ερώτηση σχετική με το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε, καθώς τα Ιωάννινα δεν είναι γνώριμα σε μας ως σεισμογενής περιοχή, ο κ.Λέκκας επιβεβαίωσε ότι: «Πράγματι, η περιοχή έχει φτωχό σεισμικό παρελθόν. Ο τελευταίος έντονος σεισμός είχε καταγραφεί τον 17ο αιώνα!».

Ρεπορτάζ Σοφία Βάγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νύχτα ΕΦΙΑΛΤΗΣ στα Ιωάννινα:Συνεχείς μετασεισμοί μέχρι και 4,9 Ρίχτερ-Στις πλατείες οι κάτοικοι


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας