Κινηματογραφικές πρεμιέρες 10 Νοεμβρίου 2016

Αντιρρησίας Συνείδησης

Η αληθινή ιστορία του Ντέσμοντ Ντος, πιστού χριστιανού ο οποίος κατατάχτηκε εθελοντικά στον αμερικανικό στρατό, αλλά αρνήθηκε να πάρει όπλο, πολέμησε στην Οκινάουα κι έγινε ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που τιμήθηκε με το μετάλλιο της τιμής.

Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Οκινάουα, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς.

Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα. Ο Ντος ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε Μετάλλιο Τιμής.

Hacksaw Ridge

Aμερικανική δραματική ταινία 2016, σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον.

Δείτε το βίντεο:


Το Φως Ανάμεσα Στους Ωκεανούς

Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας. Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι. Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους…

The Light Between Oceans

Δραματική ταινία 2016 Αγγλο-νεοζηλανδική ταινία, σκηνοθεσία Ντέρεκ Σίανφρανς με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

Δείτε το τρέιλερ:


Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω

Ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει στην παλιά του βάση για να ξεδιαλύνει μια σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος της ταγματάρχη Τέρνερ. Οι δυο τους μαζί με τη 15χρονη Σαμάνθα ξεκινούν μιαν άνιση μάχη απέναντι σε μια σκοτεινή εταιρεία πολεμικού υλικού.

Jack Reacher: Never Go Back

Περιπέτεια 2016 Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ με τους: Τομ Κρουζ, Κόμπι Σμάλντερς, Ντάνικα Γιαρός.

Δείτε το τρέιλερ:


Sieranevada

Ρουμάνικο κοινωνικό δράμα, που συμμετείχε στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών. Τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo και σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Λάρι σχεδιάζει να περάσει ένα Σαββατόβραδο με την οικογένεια του, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Βρίσκει τον εαυτό του όμως αντιμέτωπο με τους φόβους του και το παρελθόν του, αναγκασμένος να αμφισβητήσει τη θέση του στην οικογένεια.

Ρουμάνικη δραματική ταινία 2016, σκηνοθεσία Κρίστι Πούιου με τους: Μπογκντάν Ντουμιτράτσε, Ντάνα Ντογκάρου, Σορίν Μεντελένι.

Δείτε το τρέιλερ:


Καρδιά Βουνό

Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Όταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι εμφανιστούν αναπάντεχα στη ζωή του, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και να ζήσει όσα του προσφέρει η ζωή.

Fusi / Virgin Mountain

Ισλανδική δραματική ταινία 2015, σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι με τους: Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Κριστγιάνσντοτιρ, Σίγκουριον Κιάρτανσον.

Δείτε το τρέιλερ:


Θάνατος Στο Σαράγιεβο

Ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο του Σαράγιεβο «Europa» ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα επετειακό γκαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το προσωπικό του οργανώνει απεργία, ένας Γάλλος υψηλός καλεσμένος κάνει πρόβα το βαρυσήμαντο λόγο του, μια επεισοδιακή τηλεοπτική συνέντευξη ξεκινά στην ταράτσα και ο ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου που βρίσκεται στο υπόγειο αναλαμβάνει να λύσει μερικά προβλήματα.

Smrt u Sarajevu - Death in Sarajevo

Γαλλο-βοσνιακή κοινωνική ταινία 2016, σκηνοθεσία Ντάνις Τάνοβιτς με τους: Ζακ Βεμπέρ, Ιζούντιν Μπάιροβιτς, Σνεζάνα Βίντοβιτς.

Δείτε το τρέιλερ:


Το Μαγαζάκι Της Κεντρικής Οδού

Στη γερμανοκρατούμενη Σλοβακία του Β΄ Παγκοσμίου, ο Τόνο ζει μια φτωχική ζωή και οι αρχές του προσφέρουν να αναλάβει τη διεύθυνση του μαγαζιού με είδη ραπτικής μίας εβραίας χήρας.

Η ηλικιωμένη τον προσλαμβάνει, θεωρώντας ότι ψάχνει απλά για απασχόληση. Τελικά αρχίζουν να συμπαθούν ο ένας τον άλλον, τί θα συμβεί όμως όταν οι αρχές αποφασίζουν να διώξουν τους Εβραίους από την πόλη;

OBCHOD NA KORZE

Τσεχοσλοβάκικη δραματική ταινία 1965, σκηνοθεσία Γίαν Καντάρ με τους: Γιόζεφ Κρόνερ, Ιντα Καμίνσκα.

Δείτε το τρέιλερ:

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!