Ο Κωστής Στεφανόπουλος πρόσκοπος στην Πάτρα το 1946 [εικόνα]

Το 2o Σύστημα Προσκόπων Πάτρας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε Επίτιμος Αρχηγός του 2ου Συστήματος και ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της προσκοπικής ιδέας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος συνδέθηκε ενεργά με την προσκοπική κίνηση, τόσο της Πάτρας όσο και Πανελλαδικά. Αρχικά ως πρόσκοπος και βαθμοφόρος του 2ου Συστήματος τις δεκαετίες του 1930 και 1940 και αργότερα το 2000, ως ο μοναδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έθεσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπό την αιγίδα του ανώτατου θεσμού της χώρας. Υπήρξε μέχρι σήμερα ενεργό μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας.


Φωτογραφία της 14ης Απριλίου 1946: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στο κέντρο ως βαθμοφόρος της 2ης Ομάδας Πάτρας, στις γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας αισθάνεται εξαιρετική τιμή και υπερηφάνεια που υπήρξε η προσκοπική οικογένεια του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος ως ο πρώτος πολίτης της χώρας παρέμεινε στο πλευρό των νέων, πιστός στο Νόμο και την Υπόσχεση των Προσκόπων.
Η μνήμη του και το παράδειγμά του θα αποτελούν φάρο για εμάς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Πηγή: tempo24.gr


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!