Τέλη κυκλοφορίας 2017: Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε την εκτύπωση από το TAXISNET (ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΠΟΣΑ)

Τέλη κυκλοφορίας 2017Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων σε ό,τι αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αφού θα πρέπει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016 να έχουν καταβάλει τα ποσά που τους αντιστοιχούν, γιατί σε περίπτωση καθυστέρησης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

Καιρός: Στα λευκά έχει «ντυθεί» η Πάρνηθα εδώ και λίγες ώρες, με το χιόνι να έχει καλύψει σχεδόν τα πάντα!
Ειδήσεις | Προκόπης Παυλόπουλος: Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,…
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερα παιδιά σε παιδικό σταθμό τραυματίσθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας και…
Τους κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων, τόσο κατά το παρελθόν όσο όμως και στο τώρα -επί παραδείγματι, η μακρινή Ελλάδα δίνει…
Πασίγνωστη ηθοποιός δεν έχει στολίσει ποτέ της χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα το κάνει φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιώντας ένα παιδικό της…
Από το 1997 έως και σήμερα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.600 μαγικές Ευχές παιδιών! Φέτος τα…
Η Τατιάνα Στεφανίδου μπορεί να είναι στο Έψιλον και να έχει εκπομπή, όμως έδειξε μέσα από μία φωτογραφία τη διάθεσή…
Σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη το βίντεο που δείχνει ένα τεράστιο πλάσμα να περπατά στα δύο πόδια, χωμένο μέσα στο…

Όπως αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας 2017, «αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

Κατά συνέπεια, τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα παραμείνουν αμετάβλητα, δηλαδή θα πληρώσουμε ακριβώς ό,τι και πέρισυ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες αλλαγές:

- Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

- Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

- Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Τι θα πληρώσουμε

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.

pinakas2


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!