ΥΠΟΙΚ: Υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά 2,3 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

Για νέα σημαντική υπέρβαση των εσόδων τον Οκτώβριο μιλά το οικονομικό επιτελείο χωρίς να κρύβει τη βαθιά ικανοποίησή του, καθώς η εξέλιξη αυτή εξασφαλίζει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΓΓΔΕ τα καθαρά έσοδα για τον Οκτώβριο ξεπέρασαν κατά 835 εκατ. ευρώ (ή κατά 21,37%) τον στόχο του προϋπολογισμού, διαμορφούμενα σε 4,74 δισ. ευρώ, έναντι 3.9 δισ ευρώ που ήταν ο στόχος.

Σε επίπεδο 10μηνου η υπέρβαση του στόχου των εσόδων φθάνει τα 2,32 δισ. ευρώ (ή κατά 6,16%) με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται σε 39,991 δισ. ευρώ, έναντι 37,67 δισ. ευρω που ήταν ο στόχος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία:

α) Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Οκτώβριο ξεπέρασαν κατά 835 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο του Προϋπολογισμού.

β) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουάριος- Οκτώβριος) τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του Προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα είναι 2,32 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού για το 10μηνο.

γ) Σε επίπεδο Οκτωβρίου τα καθαρά έσοδα είναι 21,37% πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

δ) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουαρίου- Οκτωβρίου) τα καθαρά έσοδα είναι 6,16% πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!