Κίνηση Aνεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου: 40 και πλέον χρόνια μετά την 17η Νοέμβρη του 1973 τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν επίκαιρα και ζητούμενα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 http://kianpo-wraiokastrou.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15-11=2016

Θα περίμενε κανείς 40 και πλέον χρόνια μετά την 17η Νοέμβρη του 1973 τα αιτήματα εκείνης της εποχής να έχουν ικανοποιηθεί. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Και όμως σήμερα παραμένουν επίκαιρα και ζητούμενα.
Για τη θλιβερή κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας υπάρχουν πολλοί υπαίτιοι. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες και να καταλογίζουμε ευθύνες. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως η ζωή δεν περιμένει. Ζητούμενο πλέον είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής.
Ως εμπλεκόμενοι με τα κοινά του τόπου μας και όχι μόνο, μία είναι η βασική διαπίστωση. Πως οι πολίτες πρέπει να γίνουν περισσότερο ενεργοί. Να αναλάβουν δράση και να πιέσουν την κάθε είδους εξουσία. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Φυσικά και είναι κατανοητό, πως η δύσκολη μάχη της επιβίωσης, δυσκολεύει την προσπάθεια αυτή. Και είναι πολλές οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας.     
Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε. Η δική μας αντίσταση ποια θα πρέπει να είναι; Μα τι άλλο από το να τους ελέγξουμε, να τους κριτικάρουμε ακόμη και να τους ξεμπροστιάσουμε. Καθημερινά και όχι κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές. Να ξέρουν, πως ότι και αν κάνουν θα είμαστε εκεί. Θα πρέπει να καταλάβουν, πως την εξουσία, τους την δανείσαμε, δεν τους την παραχωρήσαμε.     


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!