Αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία με δανειστές στις 5 Δεκεμβρίου

Αισιοδοξία για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας με τους δανειστές στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εκφράζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και ταυτόχρονα καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπονομεύει τη χώρα εν μέσω διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Αλλάζουν όλα σε 135 επιδόματα το 2017. Τι αλλάζει στα οικογενειακά επιδόματα


«Δουλεύουμε σκληρά για να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, όπου γίνονται όμως εντατικές συζητήσεις» τόνισαν κυβερνητικές πηγές σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία με τους δανειστές στη συνέχεια θα έρθουν στη συνέχεια στη Βουλή τα σχετικά νομοσχέδια προς ψήφιση πριν το τέλος του χρόνου. Οι ίδιες πηγές εμφανίστηκαν, όμως, και συγκρατημένα αισιόδοξες για το θέμα του χρέους λέγοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και μάλιστα με «θετικό πρόσημο» για την Ελλάδα. Όσο δε για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα επισήμανε ότι υπάρχει αισιοδοξία να τεθούν στο τραπέζι στο επόμενο Eurogroup.


Μαξίμου: θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός;

Οι κυβερνητικές πηγές απέρριψαν ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εμμέσως θέμα εκλογών στην ομιλία του στην ΚΟ και αντέτειναν ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «ανεύθυνη στάση του κ. Μητσοτάκη» για προκήρυξη εκλογών εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων. «Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές» είπε και τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019. «Θα πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης» τόνισαν οι κυβερνητικές πηγές. 
news247


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!