Μαξίμου: Ρεαλιστικός και εφικτός στόχος η πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου

Το ρευστό τοπίο της διαπραγμάτευσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το χρονοδιάγραμμα είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, ότι οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες πως έκλεισαν τα ενεργειακά, τα δημοσιονομικά για το 2018 και τα εργασιακά και ότι από εκεί και πέρα προχωρά η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Οι ίδιες πηγές θυμίζουν πως ο πρωθυπουργός έχει πει «καμία συζήτηση για νέα μέτρα μετά το 2018». Για το θέμα του χρέους, χαρακτηρίζουν «προχωρημένες» τις συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και επισημαίνουν ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρός διάδρομος δεκαετίας, με στόχο την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημαντικές, τέλος, κρίνουν τις συναντήσεις με τους Κερέ-Μοσκοβισί, καθώς και την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!