Το πανόραμα του #AthensMarathon. Βίντεο

Ο Κενυάτης Λούκα Ρότις Λουμπουάν έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη την Κυριακή, με τη συμμετοχή 50.000 δρομέων, που ταξίδεψαν ως την ελληνική πρωτεύουσα από 105 χώρες.

Τελευταίο αγώνισμα είναι ο απογευματινός αγώνας των 5χλμ που αρχίζει στις 4.00μ.μ.

Η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και 70 χρόνια από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ελλάδα - Βοσνία: Πώς θα παίξει απόψε η Εθνική

Ο Λούκα Ρότιτς Λουμπουάν τερμάτισε πρώτος σε 2:12:49, επίδοση που αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο, ενώ από ελληνικής πλευράς πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (8ος συνολικά).

Image 2

Πηγή: CNN Greece

Λίγο πριν τον τερματισμό του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, έγινε εκδήλωση, με τη συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρου Γιαννιώτη και Άννας Κορακάκη.

IMG 9201

Πηγή: CNN Greece

IMG 9202

Πηγή: CNN Greece

IMG 9205

Πηγή: CNN Greece

IMG 9208

Πηγή: CNN Greece

IMG 9209

Πηγή: CNN Greece

 

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, στους οποίους συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώτος αγώνας δρόμου στα 5 χλμ ξεκίνησε στις 07.45 από της Λ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη) και ο έγινε τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Νικητής ήταν ο Χρήστος Καλλίας, που τερμάτισε σε χρόνο 14.47.04, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής.

Μαραθώνιος 2016: Οι νικητές, τα δάκρυα και οι pics των επωνύμων

Στον αγώνα δρόμου 10 χλμ η εκκίνηση δόθηκε στις 08.35 επί της Λ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη) και ο τερματισμός έγινε επίσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Νικητής ο Χρήστος Μπουντούλης, δεύτερος ο Δήμος Μαγγίνας, τρίτος ο Ιάσωνας Ιασωνίδης.

Το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν όλοι οι συμμετέχοντες, με εξαίρεση εκείνους που κατάφεραν να τερματίσουν έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως η κοπέλα της παρακάτω φωτογραφίας, που τερμάτισε καταχειροκροτούμενη από τους θεατές που βρίσκονταν στο Καλλιμάρμαρο.

IMG 1201

Video: Η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

cnn


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!