Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Με ρόπαλα χτυπούσαν σε κεφάλια λυσσωδώς

«Ενέδρα θανάτου» χαρακτήρισε την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ ο Παναγιώτης Γκούτης, καταθέτοντας στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για το σκέλος που αφορά τα αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου από τάγμα εφόδου.

«Ομως ο Παύλος Φύσσας δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς», είπε ο μάρτυρας. «Εμείς προλάβαμε να αμυνθούμε, πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο». 
Περιγράφοντας το επίμαχο βράδυ ο κ. Γκούτης είπε: «ήρθαν σαν τις γάτες, δεν ακούγονταν τίποτα... απλά εμφανίστηκαν και ακούστηκε μία φωνή “που είναι ο Πουλικόγιαννης”. Μας περικύκλωσαν».
«Ηταν σε τρεις σειρές: μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τις “ιδιοκατασκευές” τα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις και πίσω οι πιτσιρικάδες οι οποίοι μόλις έλαβαν διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες». 
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι χρυσαυγίτες είχαν καταφέρει να σταματήσουν και την κυκλοφορία, ενώ δύο εκ των μελών του κόμματος τούς δηλώσαν: “να εξαφανιστείτε από εδώ, εδώ κάνει κουμάντο η Χρυσή Αυγή”.

Όπως κατέθεσε ο κ. Γκούτης ,ο οποίος τόνισε πολλές φορές πως οι επιτιθέμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και “χτυπούσαν σε κεφάλια λυσσωδώς”, μόλις ξεκίνησε η επίθεση “συμπλεχθήκαμε, μας προφύλαξαν και τα αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε νεκρό”. 

Πρόεδρος: Γιατί έφυγαν πριν ολοκληρώσουν είναι το ερώτημα. Ήθελαν να εκφοβίσουν;
Μάρτυρας: Όχι. Αν ήθελαν απλά να εκφοβίσουν θα στόχευαν κάτω, όχι στο κεφάλι. Ήταν χρονομετρημένος ο χρόνος, τα είχαν προβαρισμένα αυτά, ήταν εκπαιδευμένοι. Έφυγαν μόλις 
πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος.

Αναφερόμενος στην στάση της Αστυνομίας ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επίθεση παρακολουθούσαν αμέτοχοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ , οι οποίοι πήγαν στο σημείο αμέσως μόλις αποχώρησε το τάγμα εφόδου: «τους είπαμε “γιατί δεν κάνατε κάτι;” και μας λένε “και τι να κάνουμε; να βγάλουμε πιστόλι και να πυροβολήσουμε;” πήγα να τσακωθώ μαζί τους. Θα μπορούσαν έστω να είχαν πάρει τα νούμερα των οχημάτων των δραστών».

Για το Σωματείο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη ο μάρτυρας είπε ότι έχει 30 μέλη και το "δικό μας 5.000" το χαρακτήρισε και ο ίδιος δουλεμπορικό, ενώ όπως είπε στόχος τους ήταν να "μας εξοντώσουν οικονομικά με τις μηνύσεις που κατέθεταν σε βάρος μας".

Σε ερώτηση της παρέδρου ότι το σωματείο της Χ.Α ήταν νόμιμο, είχαν και αυτοί δικαίωμα να κάνουν σωματείο, απάντησε ότι το Σωματείο της Χρυσής Αυγής “το έλεγαν Σωματείο Ελλήνων Εργαζομένων” και όχι “Σωματείο Εργαζομένων”..Όχι δεν ήταν νόμιμο” κατέληξε...


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!