Καμίνης για τα γεγονότα στον Βοτανικό: Η κεντρική διοίκηση να κάνει το καθήκον της

Παρέμβαση με αφορμή τα όσο εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το Τέμενος στο Βοτανικό, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

O δήμαρχος Αθηναίων στην παρέμβασή του τονίζει πως η κεντρική διοίκηση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα όσον αφορά την κατάληψη του χώρου στο Βοτανικό από στοιχεία που πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο. Παράλληλα ο Γιώργος Καμίνης τονίζει ότι «το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν» και προσθέτει ότι, «η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας, είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας. Οι περίπου 200 άτυποι χώροι λατρείας που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας», συμπληρώνει.

«Σχετικά με την κατάληψη ακροδεξιών στοιχείων, παραστρατιωτικού χαρακτήρα, στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το Τέμενος, η κεντρική διοίκηση πρέπει να κάνει το καθήκον της, πράττοντας τα δέοντα», συμπληρώνει καταλήγοντας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!