Αποσύρθηκε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατηγορήθηκε ως 'φωτογραφική'

Το άρθρο έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποβάλλει πλαστά ή ψευδή παραστατικά να αποφύγουν τελικά τον αποκλεισμό από τον επενδυτικό νόμο υπό τον όρο της μερικής παρακράτησης ή της μερικής επιστροφής της ενίσχυσής τους.

Το εν λόγω «πρόστιμο» δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο, όμως, από το 10% του συνόλου της ενίσχυσης. Η διάταξη κατηγορήθηκε, ωστόσο, ως φωτογραφική από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι στόχος ήταν να εξυπηρετηθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση από την Κρήτη.

Ο υπουργός Οικονομίας αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το άρθρο 19 δεν είναι φωτογραφικό. Στη συνέχεια, όμως, το απέσυρε κάνοντας λόγο για κίνηση καλής θέλησης προς την αντιπολίτευση προκειμένου να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα περισσότερα κόμματα υπερψήφισαν πάντως και επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων).

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. «Το νομοσχέδιο συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς» τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, διαβεβαίωσε, ότι σύντομα θα εκδοθούν όλες οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται ώστε να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή τον Μάρτιο, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται πλέον η έναρξη κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

(Φωτό: sooc.gr)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!