Μητσοτάκης: Σύντομα νέα κυβέρνηση, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, στη ΝΔ μιλούν για μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική αλλαγή και άνοιγμα του κόμματός του σε νέα πρόσωπα.

«Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες, θα εκφράσουμε τη σιωπηρή κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα Ιωάννινα.

Στην Πειραιώς σημειώνουν τα εξής μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο:

Ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος είπε ότι γνωρίζονται με τον κ. Μητσοτάκη από την Αθήνα, ότι είναι ένας από τους ελπιδοφόρους ανθρώπους για την πατρίδα και «μας βοηθούσε πάρα πολύ στον 'Αγιο Παντελεήμονα».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να βοηθά στα οξύτατα κοινωνικά προβλήματα».

Επίσης στην Πειραιώς μιλούν και για τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος δώρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα βιβλίο για τον ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στο Έθνος.

Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα έργα υποδομών και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ του είπε: «Κύριε πρόεδρε το 70% των Ελλήνων συμφωνούμε σε όλα. Σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε την Εθνική Ελλάδος. Να ανοίξετε το κόμμα. Να δεχθείτε όλον αυτόν τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ του απάντησε: «Η ΝΔ και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στην ανάγκη της ευρύτερης συναίνεσης. Πιστεύουμε σε μια ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία που θα κάνει την επανάσταση του αυτονόητου».

Στην Πειραιώς προσθέτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους των Ιωαννίνων, μίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς ενώ στην ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο την Παρασκευή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τα εθνικά θέματα προς όλες τις πλευρές τονίζοντας: «Με την Ελλάδα μην παίζετε και μην θεωρείτε την καλή μας πρόθεση ως δεδομένη».

Στη ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τρία πράγματα: Ότι δεν θα πει ψέματα, ότι η ΝΔ θα δουλέψει για τα συμφέροντα των πολλών και ότι χρέος της είναι να ενώσει ξανά τους Έλληνες.

«Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε. Θα δεσμευτούμε για 10, θα γίνουν και τα 10. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα. Συμφωνία Αλήθειας προτείνω στους Έλληνες. Και αυτό που λέω, το εννοώ. Θα δουλέψουμε για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών και όχι των λίγων. Οι μειώσεις φόρων θα ωφελήσουν πρωτίστως την μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακουφίσει κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις. Οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και προοπτική για τα νέα παιδιά, που σήμερα φεύγουν από την πατρίδα μας και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Χρέος μας είναι να ενώσουμε ξανά τους Έλληνες. Η πρότασή μας δεν είναι μια κομματική διακήρυξη. Είναι ένα νέο εθνικό αφήγημα. Ένα νέο πατριωτικό όραμα για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη», ήταν οι επίμαχες φράσεις που χρησιμοποίησε.

Για την Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

1. «Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και τα κέρδη των επιχειρήσεων, που θα συνοδεύεται από περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Γιατί μόνο έτσι, με μια μείωση της φορολογίας, θα αναπνεύσουν, όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις.

2. Τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και στην οικονομία. Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ένα Κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον επιχειρηματία. Θα διευκολύνει τις επενδύσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

3. Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και τη γενναία αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ώστε να φύγει αυτός ο βραχνάς από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Να ξεκινήσουν και πάλι την επιχειρηματική τους ζωή. Να έχουν μια ελπίδα για το μέλλον.

4. Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας πάντα στο μυαλό της τους πιο ασθενείς, ήταν η πρώτη που επέμεινε στην ανάγκη εφαρμογής του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους ασθενέστερους συμπολίτες μας, όχι μια λύση στο πρόβλημά τους, αλλά τουλάχιστον μια οικονομική παρηγοριά. Ώστε να αισθάνονται και αυτοί οι συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα σε ακραία φτώχεια, ότι δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων, οι προνομιούχοι και οι ξεχασμένοι Έλληνες»


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!