«Το καρναβάλι πρωταγωνιστεί στο Ωραιόκαστρο». Διαγωνισμός αφίσας καρναβαλιού σε όλα τα σχολεία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου11 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαγωνισμός αφίσας καρναβαλιού σε όλα τα σχολεία
του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου

Μαθητές όλων των σχολείων του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου θα ζωγραφίσουν φέτος την αφίσα του καρναβαλιού, που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης και τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο η διοίκηση του δήμου ετοιμάζει τριήμερο Καρναβαλιού με αποκορύφωμα των εκδηλώσεων τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, όπου θα συμμετέχουν δεκάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν θεσμό για την πόλη μας προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Για την καλύτερη διαφήμισή του έχει επιλεγεί η σχεδίαση μιας αφίσας, μέσω της οποίας θα μπορέσει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση πολιτών από πολλές περιοχές. Για φέτος αποφασίστηκε την αφίσα αυτή να σχεδιάσουν οι μαθητές των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ζωγραφικής σε όλα τα σχολεία του διευρυμένου δήμου με θέμα: «Το καρναβάλι πρωταγωνιστεί στο Ωραιόκαστρο». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από κάθε σχολείο θα αποσταλεί μια αφίσα και όλες θα κριθούν από 5μελή επιτροπή, η σύνθεση της οποίας θα αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

«Ο εορτασμός του καρναβαλιού αποτελεί έναν νέο θεσμό για τον δήμο μας. Τις δυο προηγούμενες χρονιές καταφέραμε και προσελκύσαμε επισκέπτες όχι μόνο από όμορους δήμους αλλά από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Οι δημότες μας αγκάλιασαν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προσφέρει χαρά στους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας αλλά και να βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Στόχος μας βέβαια είναι ο δήμος να οριστεί πλέον ως καρναβαλικός προορισμός για τον νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος στερείται ενός τέτοιου θεσμού. Στις εκδηλώσεις αυτές πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τον διαγωνισμό αυτό, μέσω του οποίου οι μαθητές θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το Καρναβάλι. Τους δίνουμε τη δυνατότητα της συμμετοχής και της δημιουργίας» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεωνΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!