Δωρεά τροφίμων εκ μέρους της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο "Φάρο του Κόσμου" στο Δενδροπόταμο

Θεσσαλονίκη, 7/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, εκπρόσωποι της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, με επικεφαλής τη Διευθύντρια του γραφείου της Υφυπουργού, κα Στέλλα Ευθυμιάδου, επισκέφτηκαν το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ «Φάρος του Κόσμου» και το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού, ήταν η γνωριμία με το έργο του Κέντρου και η ενίσχυσή του με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της κας Κόλλια-Τσαρουχά συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του "Φάρου του Κόσμου" Αρχιμανδρίτη κ. Αθηναγόρα Λουκατάρη και μαθητές του 3ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Κέντρου Προστασίας. Εκεί ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο έργο του Κέντρου, στο πλαίσιο του οποίου εθελοντές εκπαιδευτικοί παραδίδουν μαθήματα μουσικής, ξένων γλωσσών κ.ά. και κλιμάκια ιατρών παρέχουν εμβολιασμούς και ιατρική παρακολούθηση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, για το οποίο η ομάδα μαθητών του "Φάρου του Κόσμου" έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.  Παρούσα στη διάρκεια της επίσκεψης ήταν η Αντιδημάρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κα Μαρία Αποστολίδου και η δημοτική σύμβουλος κα Αφροδίτη Λαϊνάκου.

Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά σε ομάδα μαθητών με τη συνοδεία του Αρχιμανδρίτη, να επισκεφτούν το γραφείο της Υφυπουργού στο Διοικητήριο και να ενημερωθούν για τη λειτουργία και το έργο του Υπουργείου Εσωτερικών και του ιστορικού Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

H ΥΜΑΘ κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δεν παραβρέθηκε λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, ωστόσο τόνισε ότι θεωρεί σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) την πλαισίωση και την ανάδειξη του κοινωνικού έργου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!