“Είμαι υπερήφανος διότι είμαι Έλλην”, στον Εύοσμο και το Παλαιόκαστρο, απο την Θεατρική του Ομάδα “Θεατροποινίτες” Μυγδονίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος “Εν Δράσει” και η Θεατρική του Ομάδα “Θεατροποινίτες” Μυγδονίας παρουσιάζουν και σας προσκαλούν στην επιθεώρηση “Είμαι υπερήφανος διότι είμαι Έλλην” την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 21:00 στην αίθουσα του κτιρίου “Παύλος Μελάς” στο Παλαιόκαστρο Δήμου Ωραιοκάστρου.

Σημείωμα σκηνοθέτη – Συντελεστές

Μια επιθεώρηση βασισμένη σε κείμενα
-Μάριου Ποντίκα
-Ρέππα Παπαθανασίου
-Λάκη Λαζόπουλου
-Αντώνη Τσιπιανίτη
-Γιώργου Μανιώτη

Έλληνας. Δημοκρατικός, φιλότιμος, εργατικός, φιλόξενος, αγαπάει την πατρίδα του, καλός, πιστός, σέβεται την οικογένεια, προσπαθεί για το κοινό καλό…
Έλληνας-κωλοέλληνας, εθνικιστής, λαμόγιο, πονηρός, τεμπέλης, απατεώνας, δεβαριεσαδερφιστής, υποκριτής…
Μαγειρεύουμε ένα ωραίο φαγητό και πάμε ένα πιάτο στο γείτονα, αρρωσταίνει συγγενής μας κ του συμπαραστεκόμαστε μερόνυχτα, αλλά πετάμε πλαστικά σε παραλίες, αναμμένα τσιγάρα σε δάση και προσπερνάμε την ουρά στο κυλικείο γιατί βιαζόμαστε.
Ποιός είναι τελικά ο Έλληνας και πώς εξελίχθηκε μέσα στην Ελλάδα της κρίσης; 
Το θέατρο όπως και κάθε μορφή τέχνης δεν δίνει απαντήσεις. Αρκείται στο να θέτει ερωτήματα και να καλεί τον κοινωνό της τεχνης -στην περίπτωση μας τον θεατη- να απαντήσει. Να σκεφτεί τίμια και αληθινά τη δική του στάση, την προσωπική του κατάθεση στον μικρόκοσμο που τον περιβάλλει. 
Όχι δεν κάνουμε κακό διδακτικό θέατρο. Δεν σας κουνάμε απειλιτικά το δάχτυλο. Η ομάδα μας απαρτίζεται από ανθρώπους με ευαίσθητες κεραίες που συντονίζονται στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτή η αληθινή αλήθεια πονάει. Κι όπως λέει ο δάσκαλος αναρωτιόμαστε «Που κινούμεθα; Υπό ποιου δαιμονοκίνητου φαινομένου;»
Άλλωστε είμαστε κι εμείς Έλληνες.
Β. Γρηγοριαδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-διδασκαλία-επιμέλεια κειμένων: Βίκυ Γρηγοριάδου
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Γαλλαίος, Βίκυ Γρηγοριάδου
Κοστούμια: συνολική δημιουργία ομάδας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής
Σκηνικά: συνολική δημιουργία ομάδας
Δημιουργικό αφίσας: Παναγιώτης Παπαγρηγορίου
Οργάνωση-παραγωγή: "Εν δράσει"

Παίζουν:
Γιάμπαστος Γιάννης
Ελευθερίου Δέσποινα
Κατσέλη Ντίνα
Μάτη Νάνσυ
Μαυρομάτη Μαρία
Νικολαΐδου Θώμη
Πατμανίδου Κούλα
Πετροπούλου Αγγελική
Σιδέρης Γιώργος
Χατζή Δωραλία
Χατζηιωάννου Γίαννης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!