Νέο Δημοτικό Γυμναστήριο στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά Δήμου Παύλου Μελά με Μαζικό Αθλητισμό
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
Νέο Δημοτικό Γυμναστήριο στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά Δήμου Παύλου Μελά με Μαζικό Αθλητισμό  

Ένας νέος δημοτικός χώρος άθλησης είναι έτοιμος στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στη Σταυρούπολη, που θα καλύψει τις ανάγκες εκγύμνασης των πολιτών και θα αποτελέσει από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, σημείο αναφοράς των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.
Ακριβώς δώδεκα μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της υπόγειας διάβασης πεζών, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και της οδού Καλαβρύτων από την κάτω πλευρά της κεντρικής οδικής αρτηρίας και της περιοχής των Νεοκτίστων και των Τραπεζών από την πάνω πλευρά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης στο νέο Γυμναστήριο και μεταφέρθηκαν  όργανα γυμναστικής που αγοράστηκαν πρόσφατα καθώς και άλλα προγενέστερης αγοράς που ήταν σε άριστη κατάσταση αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί λόγω έλλειψης χώρου.
Για την περίοδο 2016 -2017, θα λειτουργήσουν υπό την παρακολούθηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών, για άνδρες και γυναίκες, τμήματα μυϊκής ενδυνάμωσης, αεροβικής και ενόργανης γυμναστικής, Yoga, Pilates, Ορθοσωμική, Θεραπευτική Γυμναστική, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Τμήματα τρίτης ηλικίας, ΑμΕΑ, καθώς και τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών.
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 21.30 και Σάββατο 08.30 – 14.00.
Ενοποίηση της πόλης με τις υπόγειες διαβάσεις και η ιδέα του Γυμναστηρίου
«Στην προσπάθειά της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά να δοθεί ένα τέλος στη διαίρεση της πόλης λόγω της κεντρικής οδού Λαγκαδά, να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες με την συγκεκριμένη πρώτη μεγάλη υπόγεια διάβαση συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 1.000 τ.μ., να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας, αποφασίστηκε η αξιοποίηση  της κλειστής αίθουσας του χώρου και η δημιουργία ενός  νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημήτρη Λαλέ και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Πάντση, επισκέφθηκε το χώρο και ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη για τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν και τις τελευταίες εκκρεμότητες.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν άλλες δύο υπόγειες διαβάσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε ένα βαθμό στην ενοποίηση των περιοχών δεξιά και αριστερά της οδού Λαγκαδά, μία στο ύψος του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου και μία στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από την πλευρά του  πρώην στρατοπέδου  Παύλου Μελά και στην περιοχή της Τερψιθέας και του ΟΤΕ από την κάτω πλευρά του δρόμου.
Από το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει πιλοτικά τις καθημερινές, η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και των τραπεζών και η κλειστή αίθουσά της φιλοξένησε δύο μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου πριν αλλάξει ο χρόνος.
Στις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα και στις 4 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργάνωσε μια γιορτή αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που υιοθέτησαν ως στάση ζωής την προσφορά του πολύτιμου χρόνου τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συγγενείς και φίλοι, είχαν κατακλύσει την αίθουσα της υπόγειας διάβασης που φιλοξένησε για δεύτερη φορά μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου.
Με την έλευση του 2016 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν  οι εργασίες με τη διαμόρφωση δύο αιθουσών στον υπάρχοντα χώρο, όπου τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας και έτσι παραδίδεται ένας νέος χώρος άθλησης για τους κατοίκους του κέντρου της Σταυρούπολης,  απολύτως αναγκαίος στην περιοχή, ο οποίος διαθέτει ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, WC για ΑμΕΑ, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους  θα λειτουργήσουν και οι ανελκυστήρες.
Πληροφορίες και ενημέρωση στο Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και στα τηλέφωνα

2313 302961 και 2310643963.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!