Επίσκεψη Ομπάμα: Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Το Airforce One προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος, στις 10:40 ενώ μετά την σύντομη υποδοχή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Αστέρα Βουλιαγμένης μέσω της Λ. Βάρης-Κορωπίου, η οποία θα κλείσει εντελώς και στη συνέχεια στην Ποσειδώνος.

Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο είναι στις 13:30 , οπότε περίπου 45 λεπτά πριν θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή από τον Αστέρα, θα κλείσει η Ποσειδώνος και διαδοχικά η Συγγρού έως το κέντρο της Αθήνας. Στις 14:30 είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το απόγευμα στις 19:30 είναι το δείπνο.

Με εντολή του Αττικάρχη της ΓΑΔΑ, απαγορεύονται όλες οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα εντός της «κόκκινης ζώνης» και επιτρέπονται μόνο συγκεντρώσεις και σε σημείο βεβαίως, μακριά από τις περιοχές που θα κινείται ο Αμερικανός Πρόεδρος.

"Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, στις ακόλουθες περιοχές και ώρες:

-Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

-Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

-Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

-Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες".

Υπενθυμίζεται ότι για τις 5-6:30 το απόγευμα της Τρίτης, οι αντιεξουσιαστές μεταξύ άλλων, καλούν σε πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική Πρεσβεία..., μαζί με άλλες συλλογικότητες και το ΠΑΜΕ στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ζάππειο στήνεται το κέντρο τύπου όπου θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία. «Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 22:00, έως το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα ανοίξει ξανά για το κοινό», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ενδεχομένως να προηγηθεί αυτής μία σύντομη ομιλία καθαρά πολιτικού περιεχομένου με άφθονους συμβολισμούς σε χώρο που ενδεχομένως θα έχει την εμβληματική οπτική της Ακρόπολης και άρα πιθανόν να γίνει αυτό στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ομιλία οικονομικού περιεχομένου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κάθε Πρεσβεία των ΗΠΑ διαθέτει προσωπικό της Secret Service που επιφορτίζεται με την ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου, όποτε εκείνος επισκέπτεται μία χώρα. Στην δική μας περίπτωση έχει ήδη αναλάβει τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. το κλιμάκιο αυτό στην Αθήνα, το οποίο επίσης έχει ενισχυθεί με το κατά πολύ μεγαλύτερο σε αριθμούς, κλιμάκιο της Secret Service από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο λόγος που εκεί είναι κατά πολύ ενισχυμένο το κλιμάκιο αυτό και ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα προς ενισχύσεις των συναδέλφων τους, είναι γιατί η Secret Service έχει ως αρμοδιότητα και την προστασία του δολλαρίου από τυχόν παραχαράκτες, κάτι που μοιάζει με "εθνικό σπορ" στην γειτονική χώρα...

Kλιμάκια αντρών της Secret Service λοιπόν του FBI και της CIA βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες επί ποδός όπως επίσης η ελληνική ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική που "σαρώνουν" με ηλεκτρονικά μέσα και υπερκοριούς τα πάντα στην χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα εδώ και ημέρες. Όλοι όσοι θα πλησιάσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο για το παραμικρό έχουν "σκαναριστεί" στον ύψιστο βαθμό και όλοι όσοι θα εμπλακούν ακόμα και για την πιο απλή παροχή προς τον απερχόμενο "πλανητάρχη" ήδη έχουν λάβει σαφέστατες οδηγίες.

Ακόμα και στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες όλοι οι καλεσμένοι θα περάσουν από έλεγχο τύπου «Αεροδρομίου». Από την στιγμή κιόλας που θα εισέλθει στην ελληνικό FIR, το Airforce One θα εποπτεύεται και θα προστατεύεται από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέχρι την τελική προσγείωση στην Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. την στενή κάλυψη και παρακολούθηση από αέρος του Αμερικανού Προέδρου και της πολυπληθούς συνοδείας του με αξιωματικούς της Secret Service. Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα θα έρθουν με άλλα αεροσκάφη των ΗΠΑ από πιο πριν ενώ θα είναι πολλά και ορισμένα από αυτά ίδια για να μην μπορεί να ξεχωρίσει κανείς εύκολα πιο είναι αυτό ακριβώς που θα μεταφέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο, με την λογική του αντιπερισπασμού.

Ολόκληρη η δύναμη των ΕΚΑΜ, των Κ9, των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται στο πόδι και θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο μαζί με τους πράκτορες της Secret Service. Οι αριθμοί ζαλίζουν καθώς υπολογίζονται περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και πάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες.

Με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ' όπου θα περάσει η προεδρική συνοδεία και θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής και την τελική κόκκινη ζώνη κυριολεκτικά να "αποστειρώνει" την περιοχή που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή περιλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, την Λ. Συγγρού, το Φάληρο και την Βουλιαγμένη.

Βεβαίως, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσει, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στο Intercontinental, που θα διανυκτερεύσουν μέλη της αποστολής του.

Πρόσθετα, αν και έχουν ειδοποιηθεί όλα τα Νοσοκομεία των Αθηνών να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα, στην συνοδεία των Αμερικανών βρίσκονται οι δικοί τους γιατροί, ο δικός τους ιατρικός εξοπλισμός, οι δικές τους φιάλες αίμα, έχουν τον δικό τους οπλισμό και τον δικό τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό και βεβαίως έχουν τα δικά τους βυτιοφόρα με τα δικά τους καύσιμα, καθώς ειδικά το όχημα του Αμερικανού Προέδρου απαγορεύεται να ανεφοδιαστεί με καύσιμα από οπουδήποτε αλλού.

Στις "κόκκινες ζώνες" θα αναπτυχθούν "τζάμερ" ώστε να μπλοκάρουν την λειτουργία κινητών τηλεφώνων για ευνόητους λόγους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!