Σάββας Αναστασιάδης: Ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα ανέτρεψε τη θετική πορεία της Χώρας

Θεσσαλονίκη  10 Νοεμβρίου 2016 

                    
                                                                         
                                                      ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Δριμεία επίθεση Αναστασιάδη σε Τσίπρα στην εισήγησή του, κατά τη συζήτηση επί του Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους, οικονομικού έτους 2014 (09.11.2016)

 

Σάββας Αναστασιάδης: Ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα ανέτρεψε τη θετική πορεία της Χώρας


"Ο κ. Τσίπρας ήρθε και ξαναβύθισε τη χώρα στην ύφεση το 2015, όπου παραμένει και το 2016, προκαλώντας τεράστια μείωση στα εισοδήματα όλων των Ελλήνων.
Είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό της ζημίας που προκάλεσε η σημερινή κυβέρνηση ότι τον Νοέμβριο του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ότι το ονομαστικό ΑΕΠ στο τέλος του 2016 θα ανερχόταν σε 196 δις €. Το ίδιο όργανο, τον Μάιο του 2016, εκτίμησε ότι στο τέλος του 2016 το ΑΕΠ της χώρας θα είναι 175 δις €, 21 δις € λιγότερα",
τόνισε ο Βουλευτής  Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας χθες , Τετάρτη 9 Νοεμβρίου , στην επιτροπή οικονομικών κατά τη συζήτηση επί του Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους, οικονομικού έτους 2014, από τη θέση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας
Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι, το 2014 ήταν ένα έτος δημοσιονομικών επιτευγμάτων, και εξήγησε: " H χώρα,  είχε βρει το δρόμο της και είναι βέβαιο πως, εάν η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωνε το έργο της, θα ήμασταν σήμερα και εκτός μνημονίου. ….Δυστυχώς, ο τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα ανέτρεψε αυτή την πορεία"
Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε: "Σήμερα οφείλουμε να πιστώσουμε στην τότε κυβέρνηση τις μεγάλες προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα και να σταθούμε στα διδάγματα. Τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 έδειχναν το δρόμο προς την έξοδο από την κρίση. Η χώρα είχε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δυστυχώς, η αναγκαία τότε συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν δόθηκε από τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης και η χώρα οδηγήθηκε και πάλι στην οπισθοδρόμηση. Το 2014 πρέπει να αποτελέσει και πάλι ένα έτος διδακτικό για όλους μας".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!