Επίσκεψη Ομπάμα: Απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην 'κόκκινη ζώνη'

Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με εντολή του Αττικάρχη της ΓΑΔΑ, απαγορεύονται όλες οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα εντός της «κόκκινης ζώνης» και επιτρέπονται μόνο συγκεντρώσεις και σε σημείο βεβαίως, μακριά από τις περιοχές που θα κινείται ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι αντιεξουσιαστές μεταξύ άλλων, καλούν σε πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική Πρεσβεία. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 18:30 στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ. Στη διαδήλωση θα συμμετάσχει και ο ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, απευθύνουν αριστερά κόμματα και κινήσεις με κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

Με την άφιξή του, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα φτάσει απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και δηλώσεις από κοινού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ζάππειο στήνεται το κέντρο τύπου όπου θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 22:00, έως το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα ανοίξει ξανά για το κοινό», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Βεβαίως, η λύση του Ιδρύματος δόθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική Πρεσβεία με χειροβομβίδα που ανέτρεψε τα σχέδια για ομιλία του Προέδρου Ομπάμα στο Αστεροσκοπείο, ωστόσο ενδεχομένως να προηγηθεί αυτής μία σύντομη ομιλία καθαρά πολιτικού περιεχομένου με άφθονους συμβολισμούς σε χώρο που ενδεχομένως θα έχει την εμβληματική οπτική της Ακρόπολης και άρα πιθανόν να γίνει αυτό στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ομιλία οικονομικού περιεχομένου στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Κάθε Πρεσβεία των ΗΠΑ διαθέτει προσωπικό της Secret Service που επιφορτίζεται με την ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου, όποτε εκείνος επισκέπτεται μία χώρα. Στην δική μας περίπτωση έχει ήδη αναλάβει τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. το κλιμάκιο αυτό στην Αθήνα, το οποίο επίσης έχει ενισχυθεί με το κατά πολύ μεγαλύτερο σε αριθμούς, κλιμάκιο της Secret Service από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο λόγος που εκεί είναι κατά πολύ ενισχυμένο το κλιμάκιο αυτό και ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα προς ενισχύσεις των συναδέλφων τους, είναι γιατί η Secret Service έχει ως αρμοδιότητα και την προστασία του δολλαρίου από τυχόν παραχαράκτες, κάτι που μοιάζει με “εθνικό σπορ” στην γειτονική χώρα...

Kλιμάκια αντρών της Secret Service λοιπόν του FBI και της CIA βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες επί ποδός όπως επίσης η ελληνική ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική που “σαρώνουν” με ηλεκτρονικά μέσα και υπερκοριούς τα πάντα στην χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα εδώ και ημέρες. Όλοι όσοι θα πλησιάσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο για το παραμικρό έχουν “σκαναριστεί” στον ύψιστο βαθμό και όλοι όσοι θα εμπλακούν ακόμα και για την πιο απλή παροχή προς τον απερχόμενο “πλανητάρχη” ήδη έχουν λάβει σαφέστατες οδηγίες.

Ακόμα και στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες όλοι οι καλεσμένοι θα περάσουν από έλεγχο τύπου «Αεροδρομίου». Από την στιγμή κιόλας που θα εισέλθει στην ελληνικό FIR, το Airforce One θα εποπτεύεται και θα προστατεύεται από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέχρι την τελική προσγείωση στην Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. την στενή κάλυψη και παρακολούθηση από αέρος του Αμερικανού Προέδρου και της πολυπληθούς συνοδείας του με αξιωματικούς της Secret Service. Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα θα έρθουν με άλλα αεροσκάφη των ΗΠΑ από πιο πριν ενώ θα είναι πολλά και ορισμένα από αυτά ίδια για να μην μπορεί να ξεχωρίσει κανείς εύκολα πιο είναι αυτό ακριβώς που θα μεταφέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο, με την λογική του αντιπερισπασμού.

Ολόκληρη η δύναμη των ΕΚΑΜ, των Κ9, των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται στο πόδι και θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο μαζί με τους πράκτορες της Secret Service. Οι αριθμοί ζαλίζουν καθώς υπολογίζονται περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και πάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες.

Το οριστικό σχέδιο θα είναι ένα ευμετάβλητο σχέδιο που συνεχώς θα επιδέχεται αναθεωρήσεων. Με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ' όπου θα περάσει η προεδρική συνοδεία και θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής και την τελική κόκκινη ζώνη κυριολεκτικά να “αποστειρώνει” την περιοχή που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή περιλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, την Λ. Συγγρού έως το Φάληρο

Βεβαίως, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσει ενδεχομένως στον Αστέρα Βουλιαγμένης ή στο Intercontinental, εκτός και αν στο δεύτερο διανυκτερεύσουν μέλη της αποστολής του.

Στις “κόκκινες ζώνες” θα αναπτυχθούν “τζάμερ” ώστε να μπλοκάρουν την λειτουργία κινητών τηλεφώνων για ευνόητους λόγους. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτύξει τεράστια εμπειρία γύρω από την λήψη τέτοιων μέτρων ασφαλείας όπως άλλωστε έχουμε δει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο είναι και η συγκυρία των εορτασμών για την 17 Νοέμβρη που προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές ειδικά για το σκέλος των μέτρων που θα κληθούν να αναπτύξουν, αλλά και η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική Πρεσβεία.

Πρόσθετα, αν και έχουν ειδοποιηθεί όλα τα Νοσοκομεία των Αθηνών να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα, στην συνοδεία των Αμερικανών βρίσκονται οι δικοί τους γιατροί, ο δικός τους ιατρικός εξοπλισμός, οι δικές τους φιάλες αίμα, έχουν τον δικό τους οπλισμό και τον δικό τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό και βεβαίως έχουν τα δικά τους βυτιοφόρα με τα δικά τους καύσιμα, καθώς ειδικά το όχημα του Αμερικανού Προέδρου απαγορεύεται να ανεφοδιαστεί με καύσιμα από οπουδήποτε αλλού.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!