Χαλάζι στην Αττική: Έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι

 Κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νoμό, τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στο Σαραντάπορο υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Ωστόσο και στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Στην περιοχή αναμένεται να φθάσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν στην περιοχή της Βασιλίτσας Γρεβενών. Από το πρωί χιονίζει σε όλο τον ορεινό όγκο και σε υψόμετρο πάνω από τα 1700 μέτρα. Το ύψος του χιονιού πλησιάζει τους δέκα πόντους και σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας κυμάνθηκε μέχρι στιγμής από συν έναν έως μηδέν βαθμούς Κελσίου ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την δυτική Μακεδονία, ενώ οι περισσότερες βουνοκορφές από τα 1700 μέτρα και πάνω, από το Βίτσι της Φλώρινας έως και το Γράμμο της Καστοριάς, έχουν ασπρίσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ:

 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τη νύχτα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!