Δημιουργική απασχόληση παιδιών Α'. Β'. Γ' δημοτικού στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ Α΄ Β΄ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
(πιλοτικό πρόγραμμα)

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο 10-11μ.μ. ξεκινά μια νέα δραστηριότητα που θα αφορά τα παιδιά της Α΄ Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. Πρόκειται για τη Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών, ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζει από φέτος για πρώτη φορά η Ενορία μας, με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η χειροτεχνία, το ψηφιδωτό, η διακοσμητική και πολλά άλλα. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση ειδικών, θα περνάνε μία ώρα κατασκευάζοντας όμορφα πράγματα ενώ παράλληλα θα εξασκούν το μυαλό και τα χέρια και επιπλέον θα κοινωνικοποιούνται με ευχάριστο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα και διαδίκτυο αλλά θα δίδεται έμφαση στην ομαδική ψυχαγωγία μέσα από τις διάφορες κατασκευές.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι κ.κ. Μαρία Κυραντζή και Ειρήνη Μήτσιου. Σύμβουλος του προγράμματος είναι η θεολόγος κ. Γεωργία Μύταλα.

Για πληροφορίες-εγγραφές επικοινωνήστε με την κ. Μαρία Κυραντζή στο 694 698 9457 ή με inbox στη σελίδα της Ενορίας στο facebook (fb page: Ενορία  Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου).
Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και φέτος θα γίνουν δεκτά δέκα (10) παιδιά αποκλειστικά και μόνο από την Ενορία μας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι υπεύθυνες του προγράμματος θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Με την ευγενική χορηγία του αρτοζαχαροπλαστείου Μελί Μελί θα προσφέρεται στα παιδιά που θα συμμετέχουν, πρωινό. Επίσης, τα πρώτα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα είναι μια ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ.      

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείτε και υλοποιείται από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και τον άτυπο οργανισμό Επιστήμης, Εκπαίδευσης, Ρομποτικής και Τεχνών, SERA lab (Sience, Education, Robotics, Arts), που συνέστησε η Ενορία μας και που σύντομα, μέσα από συνεργασίες με θεσμούς και οργανισμούς, θα είναι σε θέση να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ένα ευρύ φάσμα πρωτοπόρων δραστηριοτήτων.

#seraprojects2016 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!