Βρετανική έρευνα: Μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γρήγορα…

Την άμεση αποσύνδεση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε την Τετάρτη η εταιρεία NatCen.

Ειδικότερα, το 70% των ερωτηθέντων καλεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να προχωρήσει στο λεγόμενο «σκληρό Brexit», απορρίπτοντας τις προτάσεις της Κομισιόν για τον έλεγχο των συνόρων και τη διεξαγωγή του εμπορίου. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τους μετανάστες στη «Γηραιά Αλβιώνα», καθώς θα επιστρέψουν οι βρετανικοί κανόνες για την παροχή άδειας εργασίας.

Ενθαρρυντικό, πάντως, κρίνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων (86%) που αξιώνει να μην υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς παραμονής των Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς «με αυτόν τον τρόπο θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν συμβάλει πραγματικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και έχουν ενταχθεί στο εγχώριο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα».

Την ίδια στιγμή, το 90% των Βρετανών ζητά «την ολοκληρωτική απεμπλοκή του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. σε επίπεδο εμπορίου». Θεωρεί, δηλαδή, πως οι κανόνες που επιδιώκει να επιβάλει η Κομισιόν στη νέα σχέση της με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit δεν είναι προς όφελος της χώρας, καθώς περιλαμβάνονται πολλοί περιορισμοί.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!