Ο δραματικός διάλογος Αναστασιάδη - Ακιντζί: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»

Έναν δραματικό διάλογο μεταξύ του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή, δημοσιεύει η Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης.

Ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, γύρω στις 2:00 τα χαράματα όταν ο κ. Αναστασιάδης, με την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου, είπε στον τουρκοκύπριο ηγέτη: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», συνέχισε ο κ.  Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια. Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εκείνη τη στιγμή δεν κατέρρεε μόνο η διαδικασία. Κατέρρεε και η ανθρώπινη σχέση που είχαν αναπτύξει αυτούς τους 18 μήνες οι δύο ηγέτες».

Ο κ. Αναστασιάδης επανήλθε σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπείσει τον κ. Ακιντζί: «Να σου κάνω μια τελευταία πρόταση, ρε Μουσταφά»… Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ήδη σηκωθεί να φύγει. «Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος, πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου», απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ήταν η στιγμή που οι παρόντες στη διαπραγμάτευση είπαν πως «Ήταν ένας άλλος Ακιντζί. Καμία σχέση με αυτόν με τον οποίο διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες. Συζητούσε με παγωμένο αίμα».


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!