Η επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ «διώχνει» τον Βενιζέλο

Επικριτικός προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως ο ίδιος εάν βρισκόταν χτες στη Βουλή δεν θα υπερψήφιζε τις τροπολογίες Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, παραπονέθηκε ότι δεν είχε προηγηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ώστε η απόφαση να ληφθεί συναινετικά. ««Ζήτησα και ζητώ συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας, πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα στην Κ.Ο. κάτι που προσωπικά τήρησα ως κόρη οφθαλμού ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως διεκδικώ να πείθω το κόμμα μου, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες για να μπορέσω να πείσω για τις θέσεις, που θεωρώ πως είναι σωστές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη του κ. Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτών δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου, είναι ηθικό και ιστορικό», είπε αρχικά ο κ. Βενιζέλος.

«Βαρύ ήταν αυτό που λέτε», είπαν οι δημοσιογράφοι, κάτι που αποδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος: «Ναι! Γιατί ας μην ξεχνάμε τι έγινε. Πώς ανεκόπη η πορεία της ΕΛΙΑΣ και εν πάσει περιπτώσει δεν δέχομαι κάποιοι να λένε ότι έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου; Ποιοι; Ποιος;

«Εσάς δείχνει», σημείωσαν οι δημοσιογράφοι, για να λάβουν την απάντηση: «Δεν βλέπουν ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007, τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο, αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός;»

«Σε μια πιθανή συνεργασία τι θα λέγατε;» ρωτήθηκε ξανά. «Δεν θέλω να τοποθετηθώ πρόχειρα. Δεν είμαι στην πολιτική επειδή τα κρίνω όλα πολιτικά, συγκυριακά και ψυχρά. Υπάρχουν ζήτημα ήθους, αξιοπρέπειας και ιστορικής συνάντησης τα οποία για μένα προτάσσονται», ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου.

Πηγή: newsbeast.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!