Κουντουρά: Πρόσκληση στους Αραβες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

«Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Εστιάζοντας στο σκέλος των επενδύσεων η κ. Κουντουρά ανάφερε ότι ήδη καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα που διερευνούν το πού θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Προς την κατεύθυνση αυτή η κ. Κουντουρά στάθηκε στο ειδικό γραφείο μιας στάσης που έχει συσταθεί στο υπουργείο, το οποίο παρέχει κάθε βοήθεια στους επενδυτές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασίες αδειοδότησης 15 νέα σύνθετα καταλύματα και 140 έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχείων, από το 2015 έως σήμερα.

Απευθυνόμενη στους Άραβες επιχειρηματίες, η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι τώρα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες για τις αραβικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στο αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τοπίο. Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα έργα στο παραλιακό μέτωπο κ.λπ. θα αποτελέσουν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για περαιτέρωεπενδύσεις.

Ο τουρισμός, σημείωσε η κ. Κουντουρά, ρίχνει γέφυρες συνεργασίας στους λαούς και στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!