Μέτωπο κατά της δυσοσμίας μεταξύ Δήμου και Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μέτωπο κατά της δυσοσμίας μεταξύ Δήμου και Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα”

            Μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα” με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα, τον υπεύθυνο περιβάλλοντος κ. Βασίλη Τσακαλίδη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού κ. Μαρία Πασχαλίδου για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που τους τελευταίους μήνες λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.
            Η συντονιστική επιτροπή της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα” εξέφρασε στον Δήμαρχο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τα συνεχή επεισόδια ρύπανσης που λαμβάνουν τη μορφή αφόρητης δυσοσμίας, καταθέτοντας παράλληλα τις 3.022 υπογραφές διαμαρτυρόμενων δημοτών.
            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της κίνησης για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και την πρόσφατη επίσκεψη του τ. αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη στο δήμο. Παράλληλα στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού και της συνεργασίας του Δήμου με την Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα”, αποφασίστηκε οι συναντήσεις του δημάρχου με τους εκπροσώπους της Κίνησης να πραγματοποιούνται πλέον σε σταθερή βάση δύο φορές το μήνα.
            Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής επεσήμαναν οι όποιες μετρήσεις διενεργηθούν να γίνουν από πιστοποιημένο φορέα προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, ενώ ζήτησαν σε ενδεχόμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελου να  προσκληθούν και να συμμετάσχουν.
            “Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μας βρίσκει όλους – δήμο και δημότες - ενωμένους και αποφασισμένους. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία και ασφάλεια των δημοτών μας και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ακόμη και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε τα φαινόμενα ρύπανσης που απειλούν τον περιβάλλον και την ποιότητα ζωής να εξαλειφθούν οριστικά” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
             Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και μας διαβεβαίωσε πως θα είναι μαζί μας, προτρέποντας τους κατοίκους του Ευόσμου να υπογράψουν τη διαμαρτυρία αλλά και σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις ότι θα σταθεί δίπλα μας. Η επιτροπή αποκόμισε ότι στο μέλλον πρόκειται να υπάρξει μια καλή και γόνιμη συνεργασία πάντα με γνώμονα τις αρχικές προθέσεις της ομάδας και των Δημοτών για εξεύρεση οριστικής λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ο αγώνας γίνεται με υψηλές προσδοκίες και θα συνεχιστεί χωρίς πνεύμα ηττοπάθειας”  επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών “Η Αναπνοή είναι δικαίωμα” .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!