Συλλήψεις στη Πολίχνη, Σταυρούπολη, κέντρο, Τούμπα, Χαριλάου για κλοπές και ληστείες

Θεσσαλονίκη, 1Νοεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και απάτης στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και απάτης.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (17-11-2016):
  • δύο ημεδαπούς ηλικίας 36 και 27 ετών, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο κέντρο της πόλης, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από διερχόμενο ημεδαπό.
  • 46χρονο αλλοδαπό, για κλοπή κατά συναυτουργία, διότι σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Χαριλάου, εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού, αφαίρεσε ένα πορτοφόλι.
Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων , στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών και απάτης που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:
  • 17χρονου αλλοδαπού, ο οποίος την 22-07-2016, αφού εισήλθε παράνομα σε όχημα, αφαίρεσε από το εσωτερικό του (1) ραδιοκασετόφωνο και διάφορα εργαλεία και έγγραφα του οχήματος.
  • 49χρονης ημεδαπής, καθώς μεσημβρινές ώρες της 21-06-2016, μαζί με συνεργό της, εισήλθαν σε διαμέρισμα 81χρονης με το πρόσχημα παροχής βοήθειας στην ηλικιωμένη και αφαίρεσαν (5) ζευγάρια γυαλιά ηλίου και (600) ευρώ.
  • 21χρονης ημεδαπής, διότι μεσημβρινές ώρες της 23-08-2016, μαζί με συνεργό της, αφαίρεσαν από φαρμακείο προϊόντα αξίας περίπου (170) ευρώ.
  • 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2016, μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα, πούλησε κινητό τηλέφωνο σε 27χρονο ημεδαπό έναντι (820) ευρώ, πλην όμως το δέμα που του απέστειλε δεν περιείχε την ηλεκτρονική συσκευή.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού, διότι απο την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της 27-07-2016, αφαίρεσε από πεζή, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Μάρτιο του 2016, αφαίρεσε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο δύο μέρες αργότερα στην περιοχή της Πυλαίας.
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 22 ετών, οι οποίοι βραδινές ώρες της 02-11-2016, αφαίρεσαν, από πεζό άντρα, πορτοφόλι που περιείχε (600) ευρώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!