«Ρολά» στο Δημόσιο, στους δρόμους οι υπάλληλοι

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα με φόντο τα εργασιακά.

Το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ (10:30, Ομόνοια) με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν ότι από 936.000 το 2011, σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι φτάνουν τους 567.000, μείωση που προσεγγίζει το 40% και έχει δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία νευραλγικών τομέων του κράτους, όπως η παιδεία, η υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και άλλες υπηρεσίες.

Το γεγονός αυτό, τονίστηκε, καθιστά επιτακτικές τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, με προτεραιότητα σε παιδεία και υγεία και μετά στον σκληρό πυρήνα, ώστε να καλυτερέψουν οι συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές λόγω της συμμετοχής στην απεργία γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει παναττική στάση εργασίας και στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00.

Για την κατάσταση στον χώρο της υγείας διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία -όπως αναφέρει- «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία».

Επίσης, κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Ακόμη, η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!