Θ. Καράογλου: Η κυβέρνηση διώχνει απο τη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών κατασκευώνΘεσσαλονίκη, 03 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Σχέδιο αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (Ι.Τ.Σ.Α.Κ.) από τη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά της έδρας του στην Κεφαλονιά επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου. 
Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ. Καράογλου τον καλεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους διαλύει, επί της ουσίας, το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών και με ποιο σκεπτικό ακυρώνει τόσο το αξιόλογο έργο που επιτελεί επί 37 έτη, όσο και την προσφορά του στην επιστημονική έρευνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ι.Τ.Σ.Α.Κ. είναι ένας από τους ελάχιστους φορείς πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη ενώ, δεδομένης της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στη χώρα, οποιαδήποτε ενέργεια διάλυσης και μεταφοράς του σε ένα νησί όπου δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δομές υποστήριξης είναι αν μη τι άλλο άκαιρη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!