Νοσηλευτές έμειναν όλη τη νύχτα έξω από το υπουργείο Υγείας -Συνεχίζουν και σήμερα τη διαμαρτυρία τους [εικόνες]

«Ολονύκτια» παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) με τους νοσηλευτές να παραμένουν από τις 19:00 χθες το απόγευμα έως και αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΟΝΟΠ Γιάννη Καναβό, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Φωτογραφίες: Eurokinissi /Χρήστος Μπόνης

Χθες βράδυ τοποθέτησαν μικρά φαναράκια με αναμμένα κεριά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ ένα πανό με το σύνθημα «Δώστε στους πολίτες αξιοπρέπεια - Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών» κοσμούσε την είσοδο του υπουργείου Υγεία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής του είχαν κρεμάσει και τις στολές τους στα δέντρα που βρίσκονται στο σημείο.

Φωτογραφία: Eurokinissi /Τατιάνα Μπόλαρη

Τα αιτήματα της ΠΑΣΟΝΟΠ
Bασικό αίτημα της ΠΑΣΟΝΟΠ είναι «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου», καθώς όπως υποστηρίζει «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό».

Επιπλέον διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!