Απίστευτο: Ο εισαγγελέας προτείνει απαλλαγή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Προτείνει να μην παρεπεμφθεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης - Ποιοι και γιατί θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια - Στο Συμβούλιο Εφετών η οριστική κρίση.

Πραγματικότητα έκανε ένας Κρητικός το όνειρο ζωής που είχε από παιδί η γιαγιά του.
Τα «πυρά» ολόκληρου του διαδικτύου έχει συγκεντρώσει ένα ανήθικο ζευγάρι, το οποίο δεν δίστασε να ικανοποιήσει τα ζωώδη ένστικτά του…
Πολυτεχνείο: Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο – Οργή για αυτούς που βεβηλώνουν το ιερό σύμβολο του Έθνους
Σε απίστευτες αποκαλύψεις, σχετικά με την δράση του ISIS στα Βαλκάνια προχώρησε η Αστυνομία του Κοσσόβου, υποστηρίζοντας πως απετράπη τρομοκρατικό…
Πρώην συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη μίλησε στην κάμερα του Έψιλον και στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» και τα…
Η Shannen Doherty δίνει μάχη με τον καρκίνο και από την πρώτη στιγμή μίλησε για το πρόβλημα υγείας της.
Έτσι ξαφνικά και εντελώς εκτός των αρχικών τους σχεδίων η Βίκυ Καγιά και ο Ηλίας Κρασσάς, βαφτίζουν αύριο την κόρη…
Αυτή και αν ήταν ανατροπή. Άλλα περιμέναμε και άλλα… είδαμε.

Να μην παρεπεμφθεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας, Ιωάννης Κούτρας.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στην αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα.

Τον Αύγουστο του 2016 το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει το Σεπτέμβριο του 2015 η κα. Δημητρίου, έχοντας τότε το βαθμό της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου.

Αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μη γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, Κωνσταντίνου Μολφέτα και Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Πλέον, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για την υπόθεση, είτε υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση είτε παραπέμποντας σε δίκη τους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο Γεωργίου: Ποιοι «τρέμουν» την έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Νέα απόπειρα για «κουκούλωμα»;

Θυμίζουμε ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε τότε ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την υποχρεωτική πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ

Αντίθετα, το εν λόγω βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο Γεωργίου - Τα mails της προδοσίας


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!