Ρέγκλινγκ για χρέος: Οι προτάσεις μας θα αφορούν μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα

Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι το χρονικό σημείο όπου ο ESM θα ανοίξει τα «χαρτιά» του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αναστάτωση επικράτησε στην καμπίνα ενός αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Τορεόν – Μέξικο Σίτι.
Αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους αποδείχθηκε μία γαμήλια δεξίωση στη Ρωσία, σοκάροντας τους χρήστες του διαδικτύου.Και πώς όχι όταν οι καλεσμένοι…
Ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Πίζα της Ιταλίας.
Ένα συγκλονιστικό βίντεο με την αιματηρή μάχη δύο πιγκουίνων για τα μάτια μιας… γυναίκας, έδωσε στη δημοσιότητα το Νational Geographic,…
Δες πώς έχει τώρα τα μαλλιά της...
Είναι μία δικαστική απόφαση που προκαλεί αίσθηση: οι γονείς δικαιούνται αποζημίωση, αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να τους βρει…
Πώς θα κάνεις ακόμα πιο cosy το σπίτι σου;
Πώς να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε ένα μωρό.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.
 
«Στο Eurogroup του Μαΐου είχε ζητηθεί από τον ESM να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Εργαζόμαστε γι’ αυτό το ζήτημα προς τρεις κατευθύνσεις και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο Euroworking του Νοεμβρίου αλλά και στο Eurogroup του Δεκεμβρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
 
Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις λύσεις που θα προταθούν. Το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι εξετάζεται η μείωση του επιτοκίου κινδύνου, μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης του ESM.

Πρακτικά, ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τις δηλώσεις αυτές γίνεται ένας ακόμη Ευρωπαίος αξιωματούχος που «παραδέχεται» ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο δεν πρόκειται να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, αλλά μόνο προσωρινά μέτρα. 
 

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!