Ομπάμα: Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας για το χρέος

Σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισημαίνει: "Θα  συνεχίσω  να  προτρέπω  τους πιστωτές της Ελλάδας  να  κάνουν  τα  βήματα που  είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα  είναι  σε  θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους".

Σημειώνει, επίσης ότι "Η Ελλάδα  έπρεπε  να  κάνει  βήματα  για  να  μεταρρυθμίσει  την οικονομία  της και  θέλω  να  συγχαρώ  την  ελληνική  κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα και  τον  ελληνικό λαό  για τα  δύσκολα  και  επώδυνα βήματα  που  έχουν  κάνει  για  να  δείξουν  ότι  η Ελλάδα εργάζεται  για  να βοηθήσει  τον  εαυτό  της".

"Οσο  η  Ελλάδα  συνεχίζει  να  κάνει  τα  επώδυνα  βήματα  στις  μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ", τονίζει ο Ομπάμα, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "Οι  Αμερικανοί  συνεχίζουμε  να  δίνουμε  τεράστια  σημασία  στη συμμαχία  με  την Ελλάδα".

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, δηλώνει: "Είμαστε  στενοί  εταίροι  στην πάταξη  της τρομοκρατίας προκειμένου  να ανακόψουμε  τη  ροή  ξένων τρομοκρατών  και  να  αποτρέψουμε  τρομοκρατικές επιθέσεις".


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!