«Βράζουν» οι Βόσνιοι - Εμετικό πανό στο «Καραϊσκάκης» για τη Σρεμπρένιτσα

Τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εξαιτίας ενός εμετικού πανό που έκανε την εμφάνισή του στις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Βοσνία.

«Noz, zica, Srebrenica» έγραφε το πανό, το οποίο κρατούσε στα χέρια του ένας οπαδός και το οποίο έγινε φυσικά αντιληπτό από τους Βόσνιους. «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα», η μετάφρασή του στα ελληνικά και φυσικά αναφερόταν στο έγκλημα πολέμου στην ομώνυμη πόλη τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας αναμένεται να κάνει αναφορά-διαμαρτυρία στη FIFA, η οποία σε τέτοια ζητήματα είναι αμείλικτη και δεν αποκλείεται η κλήση της ελληνικής πλευράς σε απολογία και η τιμωρία της.

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!