Σκουρλέτης: Δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές

 Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών στην οποία υποστήριξε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

« Δεν συμφέρουν τη χώρα, την υπόθεση της αξιολόγησης ούτε την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πρόσθεσε ότι το αίτημα αυτό αναπαράγεται από τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι μια καλή συνταγή για να καλύπτει την ένδεια των επιχειρημάτων του που είναι ταυτόσημες με τις λογικές των μνημονιακών προτάσεων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Αν οδηγηθούμε σε εκλογές αυτό θα έχει να κάνει από την αδυναμία να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας και αυτό δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις. Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη-χωρίς να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης-μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές αλλά θα είναι κάτι επιζήμιο», έσπευσε να συμπληρώσει.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε για το κλείσιμο της αξιολόγησης και για τον αν θα είναι εφικτό να έχει κλείσει μέχρι τότε, απαντώντας καταφατικά αλλά μει προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να είναι κανείς απόλυτα βέβαιο, όπως είπε.

«Στη σημερινή Ελλάδα το να συζητάει κανείς για διευκόλυνση των απολύσεων είναι τραγικό. Εμάς μας ενδιαφέρει να ανοίγουμε εταιρείες και να στηρίζουμε αυτές που ήδη υπάρχουν», υποστήριξε ο υπουργός.

«Μπορούμε και χωρίς το ΔΝΤ αν επιμένει σε τέτοια θέματα», ενώ συμπλήρωσε πως ο μέσος όρος ανάμεσα στις απόψεις του ΔΝΤ και της Γερμανικής πλευράς δεν ευνοούν τα συμφέροντα της χώρας.

Τι είπε για συνεννόηση

Οσον αφορά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σκουρλέτης ανάφερε πως αντιτάχθηκε στην έννοια των συλλογικών διαπραγματεύσεων και είναι ανοιχτός στα θέματα των συλλογικών απολύσεων, ενώ υποστήριξε την ανάγκη για μέγιστη συνεννόηση, τονίζονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση πίεζε τη ΝΔ για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Παράλληλα συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση κινείται στη λογική της συνεννόησης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, καλώντας και τη ΝΔ να κάνει το ίδιο αλλά και όσον αφορά ειδικότερα το θέμα του χρέους να ξεκαθαρίσει τη στάση της.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!