Κύπρος: Ισχυρή έκρηξη στα γραφεία εταιρείας του Κουτσοκούμνη

Eκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος εξερράγη τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, της οποίας εκτελεστικός πρόεδρος είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και επιτετραμμένος της FIFA για την Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο των γραφείων. Η αστυνομία της Κύπρου έχει αποκλείσει το σημείο και διεξάγει έρευνα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η έκρηξη να σχετίζεται με το θέμα των «κόκκινων φακέλων» της UEFA για χειραγωγημένους αγώνες στη Μεγαλόνησο.

Στην αντίληψη του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πάντως, το περιστατικό ήδη συνδέεται με αυτό το θέμα. «Όταν κάνεις τομές... ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα. Όταν κάνεις τομές... ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μοναχικός. Συνεχίζουμε. Η εβδομάδα τελειώνει καλά. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι... εύχομαι μια ασφαλή Πέμπτη», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook..

Το θέμα των «στημένων» παιχνιδιών απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου, με την UEFA να προτείνει, σύμφωνα με τον κ. Κουτσοκούμνη, διαβάθμιση ποινών, ανάλογα με το περιστατικό. Στον πρώτο φάκελο, στον οποίο θα κατονομάζεται σύλλογος με ευθύνη για προσυνεννοημένο αγώνα, θα προβλέπεται αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Στο δεύτερο φάκελο, για την ίδια ομάδας, θα ισχύει απαγόρευση συμμετοχής στη διοργάνωση για την οποία ήρθε ο φάκελος, ενώ στον τρίτο φάκελο που θα αφορά τον ίδιο σύλλογο θα επιβάλλεται τουλάχιστον πενταετής αποκλεισμός από κάθε διοργάνωση της Ομοσπονδίας και πρόστιμο 1.000.000 ευρώ.

Το ζήτημα απασχολεί και τον Κύπριο υπουργό Διακιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δεσμεύτηκε να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο, που θα προβλέπει αυστηρές ποινές για «στημένους» αγώνες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!