Συγκέντρωση κατά του μίσους σε πάρκο του Μπρούκλιν όπου άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει σβάστικες

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Beastie Boys Άνταμ Χόροβιτς, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένα πάρκο στο Μπρούκλιν όπου άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει ένα γκράφιτι που εικόνιζε σβάστικες, για να καταγγείλουν την άνοδο των εγκλημάτων μίσους μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το πάρκο αυτό φέρει το όνομα του Άνταμ Γιοκ, του μπασίστα και τραγουδιστή των Beastie Boys, ο οποίος αγωνιζόταν επίσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Γιοκ πέθανε το 2012 από καρκίνο και το συγκρότημα αποσύρθηκε έκτοτε από τη σκηνή.

Οι Beastie Boys, το συγκρότημα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τρεις νεαρούς Εβραίους μουσικούς από το Μπρούκλιν, κάλεσαν τους Νεοϋορκέζους, μέσω του Twitter, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση:

"Το μίσος δεν έχει θέση στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, στην Αμερική. Ενωθείτε μαζί μας την Κυριακή για να καταγγείλουμε τα μηνύματα του μίσους" ανέφεραν.

Στο πλευρό του Άνταμ Χόροβιτς βρέθηκαν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Σκουάντρον και πολλοί εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων.

Το γκράφιτι εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παιδική χαρά του πάρκου και σβήστηκε μέσα σε λίγες ώρες. Στο σημείο αυτό πολλοί εναπόθεσαν λουλούδια, χαρτάκια με μηνύματα και σημαίες του Θιβέτ, στη μνήμη του Άνταμ Γιοκ ο οποίος είχε ασπαστεί τον βουδισμό.

Σύμφωνα με το Southern Poverty Law Center, μια οργάνωση που παρακολουθεί και καταγράφει τις εξτρεμιστικές ενέργειες, οι πράξεις μίσους αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο –και οι δύο τους είναι Δημοκρατικοί– έχουν ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για να προστατεύσουν τους "στόχους", δηλαδή τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, τους Εβραίους, τις σεξουαλικές μειονότητες.

Ο Κουόμο δήλωσε μάλιστα ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική μονάδα εντός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης, αφού έθεσε σε λειτουργία μια τηλεφωνική γραμμή στην οποίο μπορούν να απευθύνονται τα θύματα, υποσχέθηκε την ίδρυση ενός ταμείου που θα βοηθά τους μετανάστες οι οποίοι χρειάζονται νομική εκπροσώπηση.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!